L’exposició “Art matemàtic” de Rinus Roelofs es pot veure a partir del 9 de febrer.
Superfícies que es tallen, s’aixequen, es giren i es dobleguen sobre si mateixes donant lloc a sorprenents estructures infinites i abstractes que semblen impossibles. Aquesta és la proposta de Rinus Roelofs, que el pròxim 9 de febrer inaugura l’exposició “Art matemàtic” al CosmoCaixa.
Però qui és Roelofs i perquè destaquem aquesta exposició des de Leonardome? Perquè aquest artista i matemàtic holandès és un dels “culpables”, juntament amb Leonardo da Vinci, del naixement de les cúpules de Leonardome.
Les matemàtiques com a inspiració artística
Format en escultura abans que en matemàtiques, Rinus Roelofs s’ha guanyat una enorme reputació en cercles científics i artístics amb el seu treball de recerca i experimentació de nous dissenys i estructures que fusionen l’art i les matemàtiques.
Considerat per a molts el nou M.C. Escher (el famós artista, també holandès, conegut pels seus dibuixos impossibles), en les seves experimentacions geomètriques Roelofs ha trobat inspiració en Leonardo da Vinci, especialment en els patrons del Codex Atlanticus, que ha investigat profundament.
I és precisament la recerca de Roelofs, sumat als propis treballs de Leonardo, els que van inspirar l’equip del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) alhora de dissenyar els patrons matemàtics de Leonardome.
Podeu aprendre més sobre Roelofs i l’origen de Leonardome a la guia didàctica.