La gamificació és una tècnica ja consolidada en l’àmbit educatiu que aplica les dinàmiques de joc a un entorn diferent per assolir uns objectius didàctics concrets.
El joc aporta un component lúdic que facilita l’aprenentatge de forma divertida i positiva i alhora, permet desenvolupar competències essencials. L’observació, la probabilitat, la rapidesa, l’empatia, la intuïció, la capacitat d’assumir riscos, són habilitats que generen confiança en l’alumne i en la seva capacitat per decidir i resoldre el joc.
Aquesta és precisament la proposta d’aprenentatge gamificat de Leonardome, que s’estructura en 3 grans eixos:
- Crear una experiència diferent: On els alumnes aprenen jugant. Això desperta el seu interès en els matèries tractades, la seva creativitat, emoció i motivació.
- Explicar una història: A partir de figura de Leonardo da Vinci. El geni universal i les seves innovacions permet explicar conceptes transversals com la geometria, la tecnologia, l’arquitectura, l’art i la història.
- Resoldre el joc en equip: Per aconseguir superar el repte de construir junts una cúpula autosostenible. Els alumnes treballen en un entorn distès, on no ni ha por a cometre errades i on es crea un clima de participació que es contagia a tota la classe.
El joc és sens dubte un recurs de primer ordre perquè els alumnes descobreixen nous aspectes de la realitat i de si mateixos de forma integral.
En un any tant emblemàtic com el 2019 en el que es commemora el 500 Aniversari de la mort de Da Vinci a tot el món, perquè no celebrar-ho a l’escola amb un recurs sorprenent com Leonardome?
Consulta la guia didàctica i dissenya l’experiència per als teus alumnes.